همچنين نتايج نشان داد كه بيماري قلبي در مقايسه با مرگ و مير ناشي از علل ديگر، از جمله سرطان ريه، عارضه اصلي در ميان سيگاريها است. علاوه بر اين، استعمال دخانيات با ابتلاء به بيماريهاي قلبي در سنين پايينتر و كوتاه شدن عمر فرد به ميزان چهار تا پنج سال مرتبط است.
دكتر «ايسا ديويس»، يكي از اعضاي شوراي سبك زندگي و سلامت متابوليك قلب در انجمن قلب آمريكا، گفت: «اين نتايج پيام بسيار قانعكنندهاي براي افراد سيگاري دارد كه بايد بشنوند: سيگار ميتواند شما را حتي قبل از اينكه بدانيد به بيماري قلبي عروقي مبتلا هستيد، بكُشد. در حقيقت سيگار يك قاتل خاموش است.»
براي اين مطالعه، محققان دادههاي ۹ مطالعه بلندمدت را كه شامل بيش از ۱۰۶ هزار بزرگسال آمريكايي ۲۰ تا ۷۹ ساله بود، بررسي كردند. آنها در شروع مطالعات كه زمان پيگيري بين ۱۰ تا ۲۵ سال بود، فاقد بيماري قلبي بودند.
تجزيه و تحليل نشان داد زنان ميانسالي كه سيگار ميكشيدند، تقريباً دو برابر بيشتر از زنان در آن گروه سني كه سيگار نميكشيدند، در معرض يك رويداد كُشنده به عنوان اولين علامت بيماري قلبي بودند.
مردان ميانسالي كه سيگار ميكشيدند ۷۹ درصد احتمال داشت كه يك رويداد كُشنده به عنوان اولين علامت بيماري قلبي داشته باشند. اين خطر حدود ۱.۵ برابر بيشتر از افراد غيرسيگاري بود.
در ميان زنان ميانسالي كه سيگار ميكشيدند، خطر طولانيمدت بيماري قلبي تقريباً ۳۵ درصد بود در حالي كه اين ميزان براي غيرسيگاريها حدود ۲۵ درصد بود. در ميان مردان ميانسال، اين ميزان براي افراد سيگاري ۴۶ درصد و براي افراد غيرسيگاري تقريباً ۳۶ درصد بود.
سيگار كشيدن با ابتلاء به بيماري قلبي پنج سال زودتر در مردان ميانسال و تقريباً چهار سال زودتر در زنان ميانسال مرتبط بود.
منبع: خبرگزاري مهر
برچسب:
،
ادامه مطلب
امتیاز دهید:
رتبه از پنج:
0
بازدید:
+ نوشته شده:
۲۳ اسفند ۱۴۰۰ساعت:
۰۵:۲۲:۴۹ توسط:علي نصيري موضوع:
نظرات (0)
مطالعه جديد و بزرگ محققان دانشگاه آكسفورد نشان داد خوردن گوشت پنج بار يا كمتر در هفته با خطر كلي كمتر ابتلا به سرطان مرتبط است. علاوه بر اين خوردن فقط ماهي يا پيروي از يك رژيم غذايي كاملا گياهي ميتواند خطر ابتلا به سرطان را حتي بيشتر كاهش دهد.
به نقل از ارث، محققان رابطه بين رژيم غذايي و خطر ابتلا به سرطان را با تجزيه و تحليل دادههاي بانك اطلاعات پزشكي بريتانيا كه از ۴۷۲ هزار و ۳۷۷ بزرگسال بريتانيايي بين سالهاي ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۰ جمعآوري شده بود، بررسي كردند.
شركت كنندگان ۴۰ تا ۷۰ سال سن داشتند و بايد گزارش ميكردند كه چند بار گوشت يا ماهي مصرف ميكنند.
نتايج اين بررسي نشان داد ۵۲ درصد بيش از پنج بار در هفته گوشت ميخورند؛ ۴۴ درصد نيز پنج بار يا كمتر؛ ۲ درصد ماهي ميخورند و اصلا گوشت مصرف نميكردند و كمتر از ۲ درصد نيز گياهخوار بودند. در زمان اين بررسي ۱۲ درصد از شركتكنندگان به سرطان مبتلا شدند.
پس از در نظر گرفتن بيماريهايي مانند ديابت يا عوامل اجتماعي جمعيت شناختي، پانيك، اجتماعي، اقتصادي و شيوه زندگي دانشمندان دريافتند كه خطر كلي سرطان بين كساني كه كمتر از پنج بار در هفته گوشت ميخورند، به ميزان ۲ درصد كمتر است.
همچنين كاهش اين خطر براي كساني كه ماهي ميخورند اما گوشت مصرف نميكردند، ۱۰ درصد بود. كاهش خطر ابتلا به سرطان در افراد گياهخوار نيز ۱۴ درصد كمتر از افرادي بود كه پنج مرتبه يا بيشتر در هفته گوشت مصرف ميكردند.
كاهش خطر ابتلا به سرطان كولوركتال در افرادي كه كم گوشت ميخورند با يافتههاي قبلي مطابقت دارد. همچنين خطر كمتر ابتلا به سرطان سينه در زنان يائسه را ميتوان با شاخص توده بدني پايين(BMI) آنان توضيح داد.
محققان به اين نتيجه رسيدند تحقيقات آتي براي ارزيابي خطر سرطان در گروههاي گياهخوار براي ارائه تخمينهاي دقيقتر از ارتباط و كشف مكانيسمهاي احتمالي مورد نياز است.
نتايج اين مطالعه در مجله BMC Medicine منتشر شده است.
منبع:تابناك
برچسب:
،
ادامه مطلب
امتیاز دهید:
رتبه از پنج:
0
بازدید:
+ نوشته شده:
۱۲ اسفند ۱۴۰۰ساعت:
۰۷:۳۴:۰۴ توسط:علي نصيري موضوع:
نظرات (0)